Duivelsvlees met zuurkool.

Aantal personen : 4

 

Ingrediënten:

750g hamlappen
500g uien
50g boter
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
3 teentjes knoflook
zout
peper
500g zuurkool
2 zoetzure augurken
1 eetlepel kappertjes
1 bekertje crème fraiche
1 eetlepel maïzena

 

Bereidingswijze :

Snijd de hamlappen in blokjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Hak de augurken en kappertjes fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de uien toe en bak deze een paar minuten mee. Doe er dan de tomatenpuree, paprikapoeder, karwijzaad, knoflook, wat peper en zout bij en bak alles een paar minuten. Voeg dan de zuurkool, azijn en ¼ liter water toe en breng alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes stoven tot alles gaar is. Schep er dan de augurk, kappertjes en crème fraiche door. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht. Lekker met aardappelpuree.