1 grote ovenschotel (6-8 personen)
2 pakjes groene lasagne van Grand Italia
Rode saus:
1 kg rundergehakt rul bakken
I bakje gesneden uien( of 2 dikke)
1 rode paprika gesneden
2 pakjes frito tomato
1 hele flinke scheut Heinz tomaten ketchup (geen ander merk)
1 scheutje curry
1 volle eetlepel Italiaanse kruidenmix (gedroogde Italiaanse kruidenmix o.a. bij PLUS te verkrijgen in grote pot/Als je die niet in huis hebt gebruik je oregano)
2 teentjes knoflook
Even proeven of de smaak lekker is. (anders nog wat Heinz tomatenketchup toevoegen)
————————————–
Witte Bechamelsaus Saus:
Ketel omspoelen met koud water
1 liter melk aan de kook laten komen
Dan binden met : papje van melk/ water en bloem (4 eetlepels bloem aanmaken met water in een kommetje en goed glad roeren)
Papje beetje bij beetje door de kokende melk roeren totdat de melk de gewenste dikte heeft bereikt (rest van papje weggooien!)
1 minuut laten doorkoken.
1 pakje slagroom erbij doen , klontje roomboter en op smaak maken met peper en zout (moet je even proeven totdat je het goed vindt)
Ovenschaal invetten met (zonnebloem)olie
Alleen de eerste én bovenste laag is bechamelsaus
Vervolgens afwisselend
Lasagne
rode saus
Lasagne
rode saus
Als je schijfjes gekookte eieren wilt toevoegen(beveel ik echt aan) moet je dit doen bij de bovenste lagen dus
Groene lasagne,
Schijfjes Eieren
Plakken kaas jong-belegen
Afdeklaag Bechamelsaus
Stokbrood en salade erbij (favoriete salade : kleine rauwe broccoli roosjes en gehalveerde kl. tomaatjes met een fris zelfgemaakt griekse yoghurt /mayo/honing sausje).