1 grote ovenschotel (6-8 personen)

2 pakjes groene lasagne van Grand Italia

Rode saus:

1 kg rundergehakt rul bakken

I bakje gesneden uien( of 2 dikke)

1 rode paprika gesneden

2 pakjes frito tomato

1 hele flinke scheut Heinz tomaten ketchup (geen ander merk)

1 scheutje curry

1 volle eetlepel Italiaanse kruidenmix  (gedroogde Italiaanse kruidenmix o.a. bij PLUS te verkrijgen in grote pot/Als je die niet in huis hebt gebruik je oregano)

2 teentjes knoflook

Even  proeven of de smaak lekker is. (anders nog wat Heinz tomatenketchup toevoegen)

————————————–

Witte Bechamelsaus Saus:

Ketel omspoelen met koud water

1 liter melk aan de kook laten komen

Dan binden met : papje van melk/ water en bloem (4 eetlepels bloem aanmaken met water in een kommetje en goed glad roeren)

Papje beetje bij beetje door de kokende melk roeren totdat de melk de gewenste dikte heeft bereikt (rest van papje weggooien!)

1 minuut laten doorkoken.

1 pakje slagroom erbij doen , klontje roomboter en op smaak maken met peper en zout (moet je even proeven totdat je het goed vindt)

Ovenschaal invetten met (zonnebloem)olie

Alleen de eerste én bovenste laag is bechamelsaus

Vervolgens afwisselend

Lasagne

rode saus

Lasagne

rode saus

Als je schijfjes gekookte eieren wilt toevoegen(beveel ik echt aan) moet je dit doen bij de bovenste lagen dus

Groene lasagne,

Schijfjes Eieren

Plakken kaas jong-belegen

Afdeklaag Bechamelsaus

 

Stokbrood en salade erbij (favoriete salade  : kleine rauwe broccoli roosjes en gehalveerde kl. tomaatjes  met een fris zelfgemaakt griekse yoghurt /mayo/honing sausje).