Ingrediënten:

300 gr.   prei

100 gr.   ontbijtspek

Zout

200 gr. (groene)  lintmacaroni

1 teentje knoflook

1 blik   tomatenblokjes   400 gr.

1 tl.   Italiaanse keukenkruiden

1 tl   suiker

½ L   slagroom

Peper

50 gr. geraspte oude kaas

 

Voorbereiding:

Het prei ontdoen van de buitenbladeren en de wortels werwijderen.

In dunne ringen snijden en goed wassen en in het vergiet laten uitlekken.

Spek in stukjes snijden.

 

Bereiding:

In een pan met wateren zout, de lintmacaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpaking.

Intussen in een braadpan spek ±3 min. bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.  ¾ deel van de prei toevoegen en ±1 min. meebakken.

Af en toe omscheppen. Erdoor roeren: tomaten met vocht, Italiaanse kruiden en suiker.  Zonder deksel op de pan op half hoog vuur ± 5min. inkoken.

Slagroom en de rest van de prei erdoor roeren.

Zonder deksel op de pan nog ±8 min. tot een dikke saus laten inkoken.

Op smaak brengen met zout en peper.

Lintmacaroni afgieten en verdelen over 2 voorverwarmde borden. Peisaus erop scheppen.

Rest van de prei en de kaas erover heen strooien.

Smakelijk eten.