Ingrediënten:
300 gr. prei
100 gr. ontbijtspek
Zout
200 gr. (groene) lintmacaroni
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes 400 gr.
1 tl. Italiaanse keukenkruiden
1 tl suiker
½ L slagroom
Peper
50 gr. geraspte oude kaas
Voorbereiding:
Het prei ontdoen van de buitenbladeren en de wortels werwijderen.
In dunne ringen snijden en goed wassen en in het vergiet laten uitlekken.
Spek in stukjes snijden.
Bereiding:
In een pan met wateren zout, de lintmacaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpaking.
Intussen in een braadpan spek ±3 min. bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. ¾ deel van de prei toevoegen en ±1 min. meebakken.
Af en toe omscheppen. Erdoor roeren: tomaten met vocht, Italiaanse kruiden en suiker. Zonder deksel op de pan op half hoog vuur ± 5min. inkoken.
Slagroom en de rest van de prei erdoor roeren.
Zonder deksel op de pan nog ±8 min. tot een dikke saus laten inkoken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Lintmacaroni afgieten en verdelen over 2 voorverwarmde borden. Peisaus erop scheppen.
Rest van de prei en de kaas erover heen strooien.
Smakelijk eten.