Ingrediënten

2 rode uien

2 teentjes knoflook

5 pomadori tomaten

1 lepel tomatenpuree

400 gr tomatenblokjes

3 kippenbouillon

1,2 liter water

2 tl. Italiaanse kruiden

300gr. h.o.h gehakt

1 ei

2 el. Paneermeel

75 gr Parmezaanse kaas

1 ciabatta

1 bosje basilicum

400 gr cannelini bonen

Extra nodig staafmixer.

Bereidingswijze:

Pel de snipper de uien

Pel en snij de knoflook fijn

Snij de tomaten in blokjes

Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook glazig

Voeg de tomatenpuree en de gesneden tomatenblokjes toe en bak deze even 1 min. mee

Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon het water en de Italiaanse kruiden toe en breng de soep aan de kook. Laat deze 10 min koken en pureer de soep tot een glad geheel.

Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de gerapte Parmezaanse kaas erboven uit voeg wat peper en zout toe en kneed dit goed door elkaar. Maar er balletjes ter grote van een knikker van en voeg deze aan de gepureerde soep toe. Laat het geheel nog 10 min. op een zacht vuur gaar worden.

Bak de ciabatta af volgens de beschrijving op de verpakking.  Snij de ciabatta in plakjes.

Pluk de basilicum

Voeg de bonen met sap en de helft van de basilicum  door de soep en laat deze goed warm worden.

Breng de soep op smaak met een beetje vers gemalen peper.

Serveertip:

Verdeel de soep over de soepkommen/borden . verdeel de resterende basilicum over de borden.

Serveer de ciabatta ernaast.