1,5 kg runderpoulet

2 dikke witte uien

2 lepels stroop

Scheut azijn ½ mok

1 bouillonblokje

Peper/zout

6 kruidnagels of poeder

4 laurierblaadjes

4 stukjes peperkoek  (kandij)

Evt. bruine basterdsuiker of stukje pure chocolade

Bereiding:

Bak het vlees en kruid het met peper. De gesneden witte uien bij het vlees doen en bakken.

Toevoegen kruidnagels/laurierbladen. Voeg de peperkoek en 1 lepel bruine basterdsuiker toe. Voeg water toe zodat het geheel onder water staat.

Dan ongeveer 2.5 uur laten trekken op een laag vuurtje.

Rode kool:

1 rode kool

2 zoete appels

1 gesneden uitje

Bloem

Rode kool fijn snijden. Opzetten met gesneden de zoete appels en rustig laten garen.

Vlak voor het opdienen de zacht gegaarde ui erdoor mengen en vervolgens een eetlepel bloem mengen met wat lauw water en dit door de rode kool mengen.