( oos sop )
Ingrediënten:
Stuk soepvlees van de hoge rib, ongeveer 1,5 kg.
Twee/drie rundvleesbouillontabletten
350/450 gr verse soepgroente
zout
Bereiding:
Zet het vlees met koud water ( zoveel water dat het vlees onder staat) en een handvol zout op de warmtebron en breng het tegen de kook aan.
De warmtebron tegen de kook aan houden, zodat het vlees langzaam gaart in ongeveer 3 uur.
Na ongeveer een uurtje pruttelen, voeg je twee/drie rundvleesbouillontabletten toe.
Als het vlees gaar is, neem je het uit de ketel en vliest het.( het vet en spieren verwijderen)
Maak van het schoon gemaakte vlees kleine stukjes.
Zeef de bouillon schoon
Samen met 350/450 gr verse soepgroente voeg je zoveel vlees toe aan de soep als je lekker vindt.
( Misschien voor de smaak ook nog een bouillonblokje )
Dit weer tot het kookpunt brengen en na ongeveer 15 min kan de warmtebron uit en jij genieten van je soep.