Benodigdheden:

1 grote ui

1 groene en 1 rode paprika

3 eetlepels olie

500 gr runderschenkel

300gr poulet of hamlappen

1 teentje knoflook

2 eetlepels paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

2eetlepels bloem

1 pak gezeefde tomaten (500gr.)

2 vleesbouillontabletten

1 theelepel majoraan

2 laurierblaadjes

1 theelepel foelie

1 theelepel grofgemalen zwarte peper

½ theelepel karwijzaadjes

Bereiding:

Snipper de ui.

Snijd het vruchtvlees van de paprika’s in niet te kleine stukken

Verhit de olie in een grote pan, bak de schenkel rondom bruin en

neem hem uit de pan.

Bak de poulet of de in blokjes gesneden hamlappen in het achtergebleven bakvet rondom aan.

Pers de knoflook erboven uit en voeg de ui en de paprika toe.

Bak het geheel nog ca. 5min

Roer er vervolgens de paprikapoeder, cayennepeper en bloem door.

Schenk al roerende scheut voor scheut de gezeefde tomaten en 1 l water bij.

Breng de soep al roerende aan de kook en leg de schenkel er weer in.

Voeg de bouillontablet en alle kruiden toe en laat de soep heel zachtjes 2 uur trekken.

Schep de schenkel uit de soep, snij het vlees in stukjes en doe deze terug in de soep.