Benodigdheden:  (5 pers)

1 kg witlof

800 gr. kipfilet

1 witte ui

1 bakje taugé

2 teentjes knoflook

1 kg aardappelen

1 bakje champignons (gemengd)

1 blikje maïskolfjes

boter

peper en zout

nootmuskaat

Werkzaamheden:

Snij de kipfilet in reepjes van 0,5 cm dik . Doe de kip in een schaal en marineer deze met kipkruiden, knoflook (uitgeperst), olie en een scheut soja saus. Laat dit 1 uur in de ijskast intrekken.

Schil de aardappels en kook deze gaar .

Intussen van het witlof de buitenste bladeren (4 per bord) apart houden. De rest in stukjes van 2 cm snijden. Doe er wat nootmuskaat over voor de smaak Breng water aan de kook met wat zout en leg de bladen 1 min. in kokend water. Neem ze uit het water en laat deze goed uitlekken.

De ui snipperen en deze fruiten. De champignons schoon maken en deze samen met de maïskolfjes even meebakken. Neem ze uit de pan en bak de kipfilet gaar.

Ondertussen de aardappelen pureren met wat boter, zout en peper. (evt. wat kaas toevoegen)

Doe bij de kip het witlof en bak dit beetgaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles even goed doorwarmen.

Rangschik op het bord de witlofbladeren en doe er een flinke eetlepel puree erop.

Je kunt de bladeren ook oprollen en bij de puree leggen.

Vul het bord aan met het kipmengsel.

Een lekker glas witte wijn past er heel goed bij. (Riesling)