Eens een andere soep:

Benodigdheden: (voor 4 personen)  (Wiel)

0,75 liter water                                          1 ½  kippenbouillonblokjes

1 pak gezeefde tomaten. (1kg)            2 kippenbouten

1 kleine ui                                                    2 tenen knoflook

2 eetlepels suiker                                      6 eetlepels zoete ketjap (manis)

1 eetlepels azijn                                        1 theelepel sambal oelek

1 theelepel Djahé                                      1 theelepel Sereh

1 eetlepel maizena                                   1 handje vol mihoen.

2 bosuitjes, in hele fijne ringetjes gesneden 

100 gram taugé

Bereiding:

Breng het water met de kip, bouillonblokjes, in ringen gesneden ui en knoflook aan de kook. Laat dit ruim een uur pruttelen op klein vuur tot de kip goed gaar is. Haal vervolgens alle ingrediënten uit de bouillon en laat de kip afkoelen. Haal dan de kip van de botjes en trek het vlees uiteen. Leg de kip even terzijde.

Voeg de pakken gezeefde tomaten toe aan de bouillon en breng dit weer aan de kook.

Maak in een schaaltje een mengsel van de suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh. Roer dit vervolgens door de soep. Voeg de in water tot een glad papje geroerde maizena toe en het handje mihoen en laat het geheel nog een kleine 20 minuten koken op laag vuur. De laatste minuut de fijn gesneden bosui en de taugé toevoegen.

Eet smakelijk!