Ingrediënten:

4 zalmfilets

700 gr geschilde witte asperges

Olijfolie

600 gr aardappelpartjes (voorgegaard)

5 takjes basilicum

zout

peper

2 sjalotjes

4 witte peperkorrels

2 takjes peterselie

6 el droge witte wijn

3 eidooiers

1 tablet visbouillon

Bereiding:

Pel en snipper de sjalotjes.

Doe de gesnipperde sjalotjes, peperkorrels, blad van peterselie, blad van 2 takjes basilicum en de 6 el witte wijn in en pan en breng het aan de kook

Laat het op een lage stand voor 10 minuten doorkoken.

Zeef het mengsel en laat het afkoelen.

Maak de visbouillon volgens aanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen.

Klop de 3 eidooiers met 5 el van de afgekoelde visbouillon los.

Spoel de vis af en dep ze droog.

Bestrooi de vis met peper en zout, of  viskruiden.

Breng een pan met een laagje water aan de kook en zet de kom met het eimengsel hierin.

Zet het vuur laag, klop de wijn erdoor en blijf kloppen totdat de saus luchtig wordt en gaat binden.

Breng de sabayon op smaak met peper en zout.

Als alternatief gebruik ruim Holladaise saus.

Snij de harde onderkant van de asperges af.

Bak de voorgegaarde aardappelpartjes mooi bruin(kan in de oven)

Kook de asperges in water met zout in ca. 15 minuten beetgaar.

Verwarm een el olijfolie in een grillpan.

Gril de vis aan weerskanten mooi bruin en iets rosé van binnen.

Giet de asperges af en verdeel ze over de borden.

Leg de zalm erbij en schep de sabayon over de asperges.

Serveer alles op een groot voorverwarmd bord, en eet smakelijk!