ingrediënten.
500 gr. grotchampignons
1 ui
1 eetl. groene peperkorrels uit een potje
100 gr. blokjes gerookt spek
120 gr. boter
100 ml. rode wijn
4 hertenbiefstukjes
zout
125 ml. slagroom
4 eetl. fijngeknipte bieslook
Bereiding .
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde ui. Spoel de peperkorrels af. Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter toe te voegen in ca. 8 minuten op een niet hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe. Verwarm 20 gr. boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en de champignons door elkaar. Verwarm 100 gr. boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper het vuur en bak de biefstukjes nog eens ca. 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng op smaak met zout. Schep de biefstukjes uit de pan , dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten. Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor. verdeel de hertenbiefstukjes over de bodem. Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden en bestrooi met de bieslook. Geef bij dit gerecht een of ander pasta en peultjes of haricots verts of sperziebonen.