Ingrediënten: 10 personen.

1500 gr.        Kalfsvoorvlees

1kg.               Kalfsgehakt

2 uien

1grote en 1 kleine tomatenpuree

Kook – Madeira

 

Kook het kalfsvlees in ruim koud water , met wat zout en laat het tegen de kook aan gaar worden. Duurt ±2uur.

Rol intussen het kalfsgehakt in mooie balletjes en kook deze met wat zout in een aparte ketel.

Snij de uien in kleine stukjes.

 

Als het vlees gaar is uit de ketel nemen (vocht bewaren) en dit in reepjes scheuren.

Doe in een braadketel de ui en bak deze glazig, voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee.

Doe er langzaam het kookvocht van het vlees bij en houd dit aan de kook.

Bind het geheel met een bindmiddel (allesbinder) tot een stevige saus.

Voeg het vlees en de uitgelekte balletjes toe en breng het op smaak met peper en zout.

Voeg als laatste een scheutje Madeira toe voor de smaak.

 

Serveer dit met een witlofsalade en een gewone salade, kook er een ei bij.

Dit alles met lekkere frietjes.

 

Smakelijk eten.