Hoofdgerecht
Recept voor een varkenshaasje met een smakelijk knoflook-mosterd saus, lekker met frietjes.
Recept uit Frankrijk
voor 4 personen
Ingredienten
1 teentje knoflook
1 lenteui
600-700 gram varkenshaas
1 el bloem
1 tl boter
1 tl olijfolie
2 dl runderbouillon
1 tl Dijon mosterd
2 el peterselie
Bereiding
Pers de knoflook uit, snijdt de lenteui in dunne ringetjes. Snijdt het vlees diagonaal in plakjes. Verhit de boter en olie in de pan. Bestrooi het vlees met de bloem en schud het overtollige er af. Voeg het vlees toe en bak tot mooi bruin. Uit de pan halen en bedekken om warm te houden. Voeg de knoflook en de lenteui toe, eventjes bakken. Daarna bouillon toevoegen aan de kook brengen, mosterd en peterselie er doorroeren. Reduceren tot ongeveer de helft. Op smaak brengen met peper en zout, eventueel kun je er nog wat koude klontjes boter doorroeren.