Wildzwijnbiefstuk met paprikajus: (4 personen)
Benodigdheden:
1 sjalotje
1 rode paprika
4 wildzwijn biefstukjes a ca 125 gr.)
2 dl rode wijn
1 pot wildfond,
2 takjes tijm
75 g boter
1 tl kaneel
1 tl chilipoeder
zout en versgemalen peper.
Voorbereiden: Sjalotje pellen en snipperen, paprika schoonmaken. Helft van paprika snipperen, andere helft in flinterdunne reepjes snijden.reepjes halveren. Biefstukken op kamertemperatuur laten komen. In pan sjalot met de wijn, fond, tijm en de gesnipperde paprika aan de kook brengen en op hoog vuur in 10-15 minuten tot eenderde laten inkoken.
Bereiden:
Het vlees inwrijven met kaneel en chilipoeder. In koekenpan 50 g boter verhitten.
Biefstukken op matig vuur in ca 10 minuten mooi bruin en gaar bakken, regelmatig keren. Vlees bestrooien met zout en peper. Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
Paprikareepjes in bakvet ca. 1 minuut zachtjes bakken.
Ingekookte fond door zeef in koekenpan schenken.
Aanbaksel losroeren en jus nog ca. 3 minuten laten inkoken.
Van vuur af rest van de boter in klontjes door jus kloppen.
Opdienen: Biefstukken op vier warme boden leggen. Wat jus erover scheppen, rest in juskom serveren. Lekker met spruiten stampot of rodekool en gegratineerde aardappelen.