Spaghetti aioli

 

Ingrediënten:

500 gram spaghetti, naar behoefte
1 1/2 a 2dl olijfolie
4 a 5 teentjes knoflook in kleine blokjes snijden
1 rode peper of gedroogde peper ca 3 kleine pepers (voor 2 personen) klein maken
1/2 bosje peterselie
zout en peper uit de molen
Parmezaanse kaas om hem op smaak te maken maar dat hoeft eigenlijk niet. De Italianen eten hem zo puur mogelijk.

Bereidingswijze:

Kook de spaghetti gaar (al dente) Let op dat hij beetgaar is en meteen terugkoelen.
De peterselie wassen en fijnsnijden
Doe de knoflook in de olie en verwarm deze[niet te heet] zodra de olie begint te pruttelen deze afblussen met glas water, pas op dat het vuur niet te hoog staat, vervolgens de peper erbij doen, daarna laten verdampen, het is niet erg als je niet alles laat verdampen. Even de spaghetti mee verwarmen.
Peterselie er door naar smaak. afmaken met peper en zout (zorg dat hij goed op smaak is) uit de molen. Geef er een stukje stokbrood bij.

Dit alles met een frisse salade en een goed glas witte wijn.