Tagliatelle met zalm
Benodigdheden: (4 pers.)
Per persoon een moot wilde zalm(diepvries)
2 teentjes knoflook
1 zak a 500gr. tagliatelle
150gr champignons
200gr kook room
Tsasiki (of Spaanse Aoili)
Cocktailsaus
Viskruiden
Peper
Boter
zout
bindmiddel
veldsla
Bereiding:
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
Maak ondertussen de champignons schoon en snij deze in niet al te kleine stukjes.
De veldsla schoonmaken.
De knoflook pellen en klein hakken.
Snij de zalm in reepjes en strooi er viskruiden over.
Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
De champignons bakken met peper en zout tot ze gaar zijn, en dan de zalm toevoegen. Laat dit ongeveer 5 min op een rustig vuurtje pruttelen.
Maak de saus door ,Tsasiki, cocktailsauzen de room in een kom goed door te roeren Voor de smaak evt. wat viskruiden toe voegen bind de saus op dikte. Dit toe voegen aan de zalm.
Serveer dit met een veldsla.
Een lekkere Italiaanse witte wijn smaakt er heel goed bij.