Tortiglioni met pikante salami        

Ingrediënten:

4el      olijfolie

2    uien fijngehakt

2 stengel bleekselderij fijngehakt

4 grote tenen knoflook geperst

2   Rode Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt

900gr. pomodori, ontveld en fijngehakt

4 el       tomaten puree

3 dl     rode wijn

2 tl        suiker

800gr. tortiglione

300gr. pikante salami, vel verwijderd en in kleine blokjes gesneden

4 el      verse peterselie gehakt ter garnering

verse geraspte Parmezaanse kaas, zout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verhit de olie, voeg de ui, bleekselderij, knoflook en Spaanse peper tot en bak alles al roerend op laag vuur in 10 minuten zacht.

Voeg tomaten, tomatenpuree, suiker en wijn toe en breng alles al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus ca. 20 minuten sudderen onder af en toe roeren (geen deksel op de pan). Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.

Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout conform voorschrift fabrikant al dente

Voeg de salami toe aan de saus en warm de saus goed door en maak op smaak met zout en peper.

Giet de paste af, doe hem in een grote schaal en schep de saus erdoor.

Garneer de borden met verse peterselie en naar believen Parmezaanse kaas.

Panna Cotta

Ingrediënten:

1 liter  slagroom

6   blaadjes witte gelatine

80 gr. suiker

250 gr frambozen

1  vanille stokje

4 el     poedersuiker

6 el   sinaasappel likeur

9      blaadjes verse munt

Bereiden:

Verwarm de slagroom met de suiker en het opgesneden vanille stokje. Laat dit op een laag vuur onder af en toe roeren 15 minuten zachtjes trekken.Schraap met een scherp mesje de zwarte pitjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan de room.

Week de gelatine ca. 5 minuten in een ruim koud water. Knijp de gelatine goed uit en roer deze van het vuur af bij de vanilleroom. Laat de vanilleroom onder regelmatig roeren afkoelen tot lobbig. Schenk de vanilleroom in puddingvormpjes en laat hem afkoelen. Laat de vormpjes afgedekt in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.

Pureer de frambozen en maak op smaak met de poedersuiker en likeur. Zet de frambozensaus tot gebruik afgedekt en koel weg.

Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze op een dessert bordje. Schenk er wat frambozensaus omheen en garneer met een muntblaadje.