Tournedos (4personen)
Benodigheden: (1 grote platte schotels)
4 tournedos (= ossehaas) à 100 gram
Zout, peper,suiker, nootmuskaat
1 pakje croma (bakken en braden)
1 pakje roomboter
1 pakje maggi goudbouillon blokjes(min.6 stuks)
4 schijven ananas
1 mooie bananen
150 gram geschaafde amandelen (= 3 eetlepels)
1 pakken diepvries erwtjes
1 bosje verse peentjes
150 gram verse peultjes
1 stronken broccolli
1 dosseer doosje Sauspoeder (van maggi)
Parijse aardappeltjes ( ca.500 gram) middelgrote krieltjes
1 bos verse peterselie
1 bakjes verse (grot)champignons
Vlees:
De tournedos inwrijven met peper en zout, de boter bruin laten worden. De biefstuk onder stevig heen en weer wrijven over de bodem van de pan , aan 2 kanten bruin bakken (van binnen moeten de tournedos rood blijven). 1 ½ minuut aan elke kant laten bakken zonder omdraaien. De tournedos uit de pan nemen en zoveel water (1 potlepeltje) bij de jus gieten, dat het bezinksel juist oplost. Iets sauspoeder erbij doen en later apart erbij serveren. De banaan in stukken snijden (4 helften)en deze met de ananas in wat roomboter bakken. De tournedos op een schotel plaatsen, bedekken met de plakken ananas en de banaan en de gebakken amandelsnippers erover heen strooien.
Groenten:
Doperwtjes koken met snufje zout, afmaken met klontje roomboter en zout naar smaak.
Worteltjes schillen, in stukjes snijden,koken in bouillon en theelepeltje suiker, afmaken met klontje roomboter en snufje suiker.
Broccolli koken met snufje zout, afmaken met klontje roomboter en zout naar smaak.
Peultjes: koken met snufje zout, afmaken met zout en nootmuskaat naar smaak.
Champignons: schoonmaken, snijden ,bakken in roomboter met zout en peper.
Aardappelen:
Parijse aardappeltjes koken met snufje zout. Opdienen met verse geknipte peterselie erover heen(erin rollen).
Jus: apart erbij opdienen.
Opdienen: grote schotel. Tournedos in het midden op bedje van Champignons . Groente er om heen en krielaardappels idem óf los erbij serveren.