paella. 4 pers.

ingredienten.
12 moselen, schoongeboend.
1/2 kop witte wijn.
1 kleine rode ui, gesneden.
1/3 kop olijfolie.
1 kleine kipfilet, in blokjes.
300 gram verse garnalen, gepeld, ontdaan van endeldarm.
100 gram vis.
100 gram witte visfilet, in stukjes.
1/2 kleine rode ui, extra, fijngesneden.
1 plakl bacon, fijngesneden.
4 teentjes knoflook, geperst.
1 kleine rode paprika, fijngesneden.
1 tomaat, ontveld, van zaad ontdaan, gesneden.
1/2 kopje doperwtjes, vers of diepvries.
100 gram chorizo of peperoni, in plakjes.
snufje cayennepeper.
1 kopje langkorrelige rijst.
1/4 theelepel safraanpoeder.
2 koppen hete kippenbouillon.
2 eetlepels versgehakte peterselie.

bereiding.
zet de schoongemaakte mosselen 2 uur in koud water.
gooi de open schelpen weg.
verwarm de wijn en de ui in een grote pan.
voeg de mosselen toe en laat ze afgedekt 3-5 minuten koken op hoog vuur, schud de pan een paar keer om.
haal steeds na 3 minuten de mosselen die open zijn eruit.
gooi de mosselen die na 5 minuten niet open zijn weg.
bewaar het wijn-uienmengsel.
verhit de helft van de olie in een grote koekenpan.
dep de kip droog met keukenpapier.
bak de stukjes in ca. 5 minuten goudbruin.
neem ze uit de pan.
voeg de garnalen, inktvis en vis toe en bak ze 1 minuut.
neem ze uit de pan.
verhit de rest van de olie, voeg extra ui, bacon, knoflook en paprika toe.
bak 5 minuten tot de ui zacht is.
voeg tomaat, doperwtjes, chorizo of peperoni, cayennepepper toe.
voeg al roerend het wijn-uienmengsel toe.
coe de rijst erbij en meng alles goed.
leng de safraan aan met 1/2 koje bouillon.
voeg dit mengsel bij het rijstmengsel met de rest van de bouillon en meng goed.
breng alles langzaam aan de kook, zet het vuur laag en laat alles zonder deksel 15 minuten doorkoken, niet roeren.
leg kip, garnalen, inktvis en vis oo de rijst.
druk de stukjes met een houten lepel voorzichtig in de rijst.
dek de rijst af en kook hem nog 1-=15 minuten op laag vuur, tot de rijst zacht is en de zeevruchten gaar.
als de rijst niet helemaalgaar is, voeg dan wat extra bouillon toe en kook nog een paar minuten.
serveer de paella in diepe borden, met de mosselen erop.
bestrooien met peterselie.
tip.
koop wat extra mosselen voor het geval er een aantal weggegooid moeten worden.