Schelppasta met zalm

 

Benodigdheden: (5 pers.)

Per persoon een zalmmoot (diepvries)

1 zak a 500gr. Schelppasta of lintpasta.

4 teentjes knoflook

400gr champignons

4 stengels bos ui

Tsasiki

Coctailsaus’

Viskruiden

Peper

Boter

zout

bindmiddel

veldsla

Bereiding:

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.

Maak ondertussen de champignons schoon en snij deze in niet al te kleine stukjes.

De bos ui in kleine ringen snijden en de veldsla schoonmaken.

De knoflook pellen en klein hakken.

Snij de zalm in reepjes en strooi er wat bouillonpoeder over.

Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

De champignons bakken met peper en zout tot ze gaar zijn, en dan de zalm toevoegen. Laat dit ongeveer 5 min op een rustig vuurtje pruttelen.

Maak de saus door ,Tsasiki, cocktailsaus, en wat water in een kom goed door te roeren en dit toe te voegen aan de zalm. Voor de smaak evt. wat bouillonpoeder toe voegen Bind de saus op dikte.

Doe op het laatst de bos ui erdoor roeren.

Serveer dit met een veldsla.

 

Een lekkere Italiaanse witte wijn smaakt er heel goed bij.