De allerlekkerste mosselen uit de pan ooit gegeten.

 

1 kilo verse, schone mosselen per persoon Neem die van Jumbo

1 grote ui

1 grote wortel

1 kleine venkelknol (of een flinke scheut Pernod of Pastis anijslikeur)

4 lente uitjes

2 teentjes knoflook

Bos verse peterselie

1 el verse tijm

1 tl 5kruiden poeder

100 ml olijfolie

400 ml. Kokosmelk

150 ml droge witte wijn (Riesling)

 

 

Was de groenten snipper de ui, de bosuitjes, teentjes knoflook en snijd de wortel en de venkelknol in stukjes. Neem de wok, doe er de olijfolie, de tijm en het five spices kruid in, goed heet vuur en roerbak de groenten totdat ze glazig geworden zijn. Was nu de mossels, doe ze in de grote pan met een bodempje water , zwarte peper, wijn er bij en kook ze in een paar minuten gaar totdat ze open staan. Geen dichte op kapotte mosselen nemen, gooi die weg. Je gaat nu de wijn ruiken en de alcohol verdampt. Groente wokken, knoklook uitpersen boven de groente, even laten meebakken, Kokosmelk er bij, bos gesnipperde peterselie er bij en nog even goed warm laten worden. Even je vinger in de pan en proeven, evt. nog ietsje na kruiden. De bedoeling is om een heerlijke, zoete, iets pittige anijssmaak te creëren. Derhalve is de venkel gekozen en het 5 kruidenmengsel, heerlijk. Giet het kookvocht van de mosselen en voeg de saus aan de uitgelekte mosselen toe. Nu kunnen we lekker smullen van deze heerlijke mosselpan bomvol mooie smaken. Lekker met verse frieten

 

Wil je wat rustiger eten doe dan de mosselen uit de schelp en meng die door de saus. Heerlijk met de groente.

 

 

 

 

Ingrediënten

1 rode peper

2 uien

3 tenen knoflook

8 el zonnebloemolie

3 el milde currypasta

400 ml kokosmelk

300 g basmatirijst

3 el amandelschaafsel

750 g tofu naturel

10 g verse platte peterselie

 

Bereiden

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij en laat op laag vuur afgedekt 15 min. garen.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de tofu in blokjes van 1 cm, dep droog met keukenpapier en bestrooi royaal met peper en zout.

Verhit de rest van de olie in een wok. Frituur de tofublokjes in delen in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng ze door de curry, bestrooi met de amandelen en de peterselie en serveer direct met de rijst. Lekker met een mix van tuinerwten en kikkererwten en de rest van het bakje peterselie.