Kervelsoep recept
Boter
2 handvolle verse kervel
1 ui
1 preistengel
2 aardappelen
groentebouillon (of water met instant bouillon)
Voor de garnering:
1 opgehoopte eetlepel room per bord
verse kervelblaadjes
Kervelsoep maken
Doe wat botert in een soep pot en stoof hierin de grof versneden ui, prei en aardappel in aan. Zorg ervoor dat de groenten stoven en niet bakken.
Snijd ondertussen de kervel af van de wortel en spoel even onder koud water zodat er geen zaadjes meer inzitten.
Laat meestoven met de andere soepgroenten, dus goed omroeren.
Zet onder water en voeg een klein beetje instant groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat een half uurtje gaar pruttelen.
Klop voor de garnering wat room stijf en roer er voor de kleur en de pikante smaak wat spaghettikruiden door.
Pureer de soep met een staafmixer.
Schep de mooi groene kervelsoep in een bord en lepel er wat room bij: de room zal een beetje smelten in de soep. Garneer met verse kervelblaadjes.
Kervelsoep
Kervel is een van de vroege lentegroenten of lentekruiden en is ideaal om een basissoep op smaak te brengen.
Hoe fijner je de soepgroenten snijd, hoe makkelijker ze achteraf mixen. De binding van deze soep wordt gevormd door de soepgroenten.
Vermits kervel groen is, kan je ook het groen van de prei gebruiken.