Italiaans, Hoofdgerecht
> 120 min.
Ingrediënten 4 personen
500 g kalfsvlees, 2 el bloem, zout, peper, 2 winterwortelen, 2 struikjes bleekselderij, 500 g tomaten (of blik van ca. 400 g), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1,5 dl droge witte wijn, 2,5 dl kippenbouillon, paar takjes bladselderij, 1 laurierblad, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el boter
Verder heb je nodig
Onderkant formulier
Heerlijke kalfsragout uit de Römertopf
Voorbereiding
Vermeng de bloem met zout en peper. Snijd het vlees in blokjes en vermeng met de bloem. Wortelen en bleekselderij in plakjes snijden. De (ontvelde) tomaten in stukken.
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de vochtige, met boter bestreken, romertopf en meng alles goed door elkaar. Plaats de gesloten romertopf in de oven en laat het vlees gaar en mals worden in ca. 2 uren op 200°. Eventueel het gerecht meer binden met nog wat bloem (of allesbinder).