Italiaans, Hoofdgerecht

 > 120 min.

Ingrediënten 4 personen

500 g kalfsvlees, 2 el bloem, zout, peper, 2 winterwortelen, 2 struikjes bleekselderij, 500 g tomaten (of blik van ca. 400 g), 1 ui, 1 teentje knoflook, 1,5 dl droge witte wijn, 2,5 dl kippenbouillon, paar takjes bladselderij, 1 laurierblad, 1 el gehakte peterselie, 1/2 el boter

Verder heb je nodig

Onderkant formulier

Heerlijke kalfsragout uit de Römertopf

Voorbereiding

Vermeng de bloem met zout en peper. Snijd het vlees in blokjes en vermeng met de bloem. Wortelen en bleekselderij in plakjes snijden. De (ontvelde) tomaten in stukken.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in de vochtige, met boter bestreken, romertopf en meng alles goed door elkaar. Plaats de gesloten romertopf in de oven en laat het vlees gaar en mals worden in ca. 2 uren op 200°. Eventueel het gerecht meer binden met nog wat bloem (of allesbinder).