Rollade uit de römertopf.
, Hoofdgerecht
60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
*1 varkens rollade
*2 tl zout
*1/2 tl peper
*1/2 tl oregano
*4 el olie
*2 uitgeperste tenen knoflook
*1 laurieblad
*klein beetje kaneelpoeder
*2 aubergines
*2 courgettes
*2 rode paprika’s
*2 uien
*3 aardappels
*4-5 trostomaten
*sap van 1 citroen
*2 el tomatenpuree
*minimaal 5 dl. water
*1 bouillonblokje
*peterselie of basilicumblaadjes
Verder heb je nodig
*Romertopf.5
Onderkant formulier
Voorbereiding
*Romertopf minimaal 15 min. in koud water onderdompelen.
Bereidingswijze
*De kruiden met de olie vermengen.*De geschilde en uitgeperste knoflooktenen en de kaneel toevoegen en de rollade ermee insmeren.*Was de aubergines, courgettes en de van hun zaad en zaadlijsten ontdane paprika’s en laat ze uitlekken. *Alles in 2 cm brede reepjes snijden.*De tomaten pellen en in vierendelen.*Schil de aardappelen, was ze en snij ze in klein blokjes.*Schil de uien en snij ze in ringen.*Uien en aardappelen vermengen met de groenten.*In een schaaltje bouillonblok oplossen met heet water en vermengen met het citroensap, de tomatenpuree en de fijngehakte peterselie.*Laurier blad toevoegen.*Alles goed door elkaar roeren en met de groenten vermengen.*Leg het vlees in de romertopf en schik het groentenmengsel er om heen.*De rollade moet minimaal 3/4 onderstaan, anders meer bouillon toevoegen.*Dan de romertopf sluiten met de deksel en in de koude oven schuiven.*Temperatuur instellen op 220 graden en in ongeveer 75-90 min gaar laten stoven.
Serveertip
*Lekker met rijst.
***
*Rollade is ook te vervangen door 500 gr. varkens vlees in grote stukken gesneden.